Lehet, hogy ez még sosem jutott eszedbe?

Ádám · 2012. január 27. by Info

ÜZENET a változtatásról Ma reggel az egyik óra után valaki egy beszélgetésben azt mondja: - Én is szívesen dolgoznék valami mást, mint amit dologozom, dehát abból nem élnék meg.
Erre én rákérdeztem, hogy mi is az, amiből nem élne meg, mire ő nem tudta a választ.
Sokan vagyunk ám ezzel így. Csinálunk valami munkát, élünk valamilyen életet és azt gondoljuk, hogy az nem jó. Ezzel kapcsolatban azonban néhány dolgot mérlegre kell tennünk.

Az egyik, hogy valóban rossz, amit csinálunk, ahogyan élünk? Vajon miért nem tetszik?
Mostanában sokat gondolok első Indiai utazásom körüli időkre. Miután először Indiában jártam és hazafelé tartottam, jöttem rá, hogy mennyire szeretek itt élni. Hogy mennyivel jobb vidéke is ez a világnak mint sok más hely, ahová el lehet utazni. Mert nálunk még a koldusok is boldogok lehetnének, hogy nem Indiában élnek, ahol a helyzetük sokkal sanyarúbb lenne, mint itthon. Én sem szerettem előtte itt élni, de miután láttam, hogy milyen életek vannak, milyen nehéz megélni a világ java részén, egyszerre elkezdtem értékelni azt, ahova születtem, ahova engem hozott a sors, s amit nekem feladatul szánt. Persze tény, hogy még könnyebb, még szebb vidékek is vannak, ami arra csábít minket, hogy sajnálkozzunk a nekünk jutottakon, de ez csak önkínzás lenne.
Előfordulhat, hogy valaki az életét, vagy a munkáját nem tartja megfelelőnek, és lehet, hogy nem is az. De mielőtt elkönyvelnénk rossznak és szenvednénk attól, hogy mégis csinálni kell, mert azt hisszük, hogy másból nem élnénk meg, gondoljuk végig, hogy valóban rossz-e. Gondolkodjunk el, hogy valóban utáljuk-e azt, vagy csak valami körülmény okozza, hogy azt hisszük, hogy nem jó. Sok esetben vettem észre, hogy csak egy-két apróság miatt nem tetszik nekünk a munkánk, s nem teljes egészében vetendő el. Ilyen pl. az, hogy esetleg nem elég a fizetés, vagy rossz a társaság, vagy esetleg a főnök nem áll az emberség vagy a helyzet magaslatán. Ha képesek vagyunk megváltoztatni azokat a körülményeket, amik zavarnak, sokszor már a munkánk sem lesz annyira szörnyű. Ugyanazt a feladatot jó környezetben, jó hangulatban sokkal jobb csinálni. Törekedjünk erre!
Aztán ha mégis kiderül, hogy tényleg a munkánk vagy az életünk volt a rossz, akkor még mindig lehet más munkát keresni, vagy új életet kezdeni. De ne ez legyen az első, amire gondolunk!
A lényeg az, hogy néha nem tetszik, néha rossznak látszik az életünk, de nem biztos hogy tényleg az. Találjuk meg azt a részletet benne, ami miatt így érezzük és változtassuk meg. És aztán ha tényleg nagyot kell változtatni, akkor találjuk ki, hogy mifelé lépjünk, ne döntsük el előre, hogy bármi felé lépünk is, úgyse lesz jó! Ha ilyen negatívan gondolkodunk, akkor egy valóban rossz életre kárhoztatjuk magunkat, pedig mindannyiunknak megvan az esélye arra, hogy jobb életet éljünk.

forrás:Bálint János, www.purnam.hu

 

Kapcsolódó bejegyzések

Oszd meg!


Archívum

2016
június (1 bejegyzés)
2015
szeptember (1 bejegyzés)június (1 bejegyzés)január (3 bejegyzés)
2014
augusztus (2 bejegyzés)március (2 bejegyzés)január (1 bejegyzés)
2013
december (1 bejegyzés)október (1 bejegyzés)szeptember (2 bejegyzés)augusztus (2 bejegyzés)június (1 bejegyzés)május (2 bejegyzés)március (5 bejegyzés)február (3 bejegyzés)január (1 bejegyzés)
2012
október (3 bejegyzés)szeptember (1 bejegyzés)június (1 bejegyzés)május (4 bejegyzés)április (2 bejegyzés)március (7 bejegyzés)február (7 bejegyzés)január (13 bejegyzés)
2011
december (9 bejegyzés)november (6 bejegyzés)október (5 bejegyzés)
 

Blog témák

Ádám (15)belsőépítészet (21)design (17)építészet (17)Hírek (11)

Címkék

Adam (2), Adamdesign cím (0), Adamdesign iroda (0), Adamdesign munkatársak (0), Adamdesign telefonszám (0), Adamdesign tervezők (0), architecture (2), arculat tervezés (0), autószalon (0), bEAT (0), Beat étterem, Székesfehérvár (0), Béla és Bandi Borászat (0), belsőépítészet (30), belsőépítészeti tervezés (1), benzinkút tervezés (0), beruházás lebonyolítás (0), bisztró tervezés (6), bisztró tervezés (0), Borászat Balatonfüred (0), borászat tervezés (0), Budapest (3), Budapest Bisztró (0), családi ház tervezés (2), családi ház tervezés (0), családiház tervezés (0), Csodák Palotája Playbar (0), Csodák Palotája Playbar (1), design (16), Ecoil benzinkút (0), Ecoil benzinkút, Balatonalmádi (0), Egykettő Borbisztró és Sörsöntés (0), ékszer üzlet tervezés (0), ékszer üzlet tervezés (1), eladó ingatlanok (0), eladó kész ház (0), eladó loft lakás (0), eladó luxus lakás (0), építész iroda budapest (0), építészet (12), építészet (0), építészet (0), építészeti tervezés (0), épület tervezés (0), épület tervezés (0), Étterem és bisztró belsőépítészet (3), étterem tervezés (0), fitness klub (0), fitness terem tervezés (0), fitnessz terem tervezés (0), fotó (0), gondolat ébresztő (2), grafika és arculat tervezés (0), Hajó belsőépítészet (0), hajó port tervezés (0), ház tervezés (0), háziállat (1), hg.hu (0), holisztikus családiház tervezés (0), holisztikus épület (0), homár (1), homlokzat tervezés (0), Hungária Malomudvar (0), ikerház tervezés (0), ikerház tervezés (0), interior design (3), iroda belsőépítészet (0), iroda tervezés (0), Kapcsolat (0), kávézó Balatonfüred (1), Kávézó Balatonfüred (0), kávézó tervezés (1), kávézó tervezés (0), Kikötő tervezés (0), kikötő tervezés (0), kivitelezés (0), koktélbár Balatonfüred (0), külföld (1), kultúra (6), lakás (0), Lakás és családi ház tervezés (0), lakás tervezés (0), lakópark (0), látványtervezés (0), loft (0), Loft belsöépítészet (0), Loft bisztró (0), Loft étterem (0), Loft étterem tervezés (0), Loft lakàs Budapest (0), Loft lakàs tervezés (0), Loft stílusú lakàs (0), lounge tervezés (0), Louvre (1), Luxus lakás tervezés (0), Meex University Lounge (0), műszaki ellenőrzés (0), Művelődési ház Szügy (0), művelődési ház tervezés (0), múzeum (2), nagyvilág (4), napszemüveg (2), otthon (0), pályázati terv (0), Párizs (0), penthouse tervezés (0), pezsgőbár (1), pezsgőbár (0), Port design (0), program ajánló (1), publikációk (0), referenciák (0), rendezvényhajó belsőépítészet (0), rólunk mondták (0), szálloda (1), szolgáltatás (0), szolgáltatások (0), tárgy tervezés (0), tárgytervezés (0), technika (2), tervezés (11), tervezés (0), tervezési áraink (0), tudomány (1), újdonság (13), újdonság (1), Üzlet belsőépítészet (0), üzlet belsőépítészet (0), üzlet tervezés (0), Városliget Café&Bar (0), vélemények (0), vendéglátó tervezés (0), vendéglátó tervezés (1), Zsolnay Porcelán Márkabolt (0),

 
 
 

Adamdesign Studio. Architecture.Interior.Real estate. Minden jog fenntartva 2005-2016.

Honlapk茅sz铆t茅s, t谩rhely, domain, banner, webdesign, grafika